April 16, 2013

娜姐無懼走光離罩頑抗


周秀娜豪派眼睛冰淇淋,於本屆香港電影金像獎紅地氈上離罩「凸圍而出」,密實貴氣打扮到場的劉嘉玲則選擇以1億珠寶閃爆全場搶鏡,候選影后江若琳則一身貴 氣打扮到場。另本報請到本地著名設計師何國鉦為眾女星品評衣着,大讚劉嘉玲氣質非凡、Janice Man型格十足,但黃婉曼嘅刻意賣肉,完全沒有美感。

「第32屆香港電影金像獎」昨晚假文化中心舉行。紅地氈繼續是一眾女星爭艷之地,周秀娜、陳靜(Da Da)、黃婉曼、楊千嬅,甚至文詠珊(Janice Man)不約而同Deep V上陣。周秀娜中門大開迎戰,「胸湧」到離罩令記者擔心她隨時春光乍洩,她大方透露自己真空上陣:「都有黐膠紙嘅,其實最緊要靚。(真空都好堅挺喎。)件 衫設計得好好。(戰鬥格博導演們賞識?)咁我第一次擔任頒獎嘉賓喎。」

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b2.jpg
嘉玲雖然打扮密實,但以1億元珠寶裝身,貴氣逼人。


http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b3.jpg
成龍同露出強勁事業線的張藍心齊到場。

嘉玲撐行偉仔
一向身材驕人的黃婉曼紅地氈上露出超過5吋事業線,走起路來更見「跌蕩」,不過當記者指她超性感搶鏡時,她卻不認同謂:「冇呀。(又畀人話個樣唔同咗?) 人會變嘛。」她又否認有「僭建」谷胸:「以往以tube dress上陣,感覺冇今晚有條帶喺膊頭咁安全。」而「龍女郎」張藍心以白色tube dress現身,同樣大方展示3吋事業線。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b4.jpg
 江若琳    
裙:Elie Saab

 劉嘉玲是晚收起性感,以一身鮮紅Valentino打扮,再配上價值接近港幣1億的卡地亞珠寶現身,隨即閃爆紅地氈。她翹着老公梁朝偉到場,被記者追問是 否想以紅色帶旺偉仔再奪影帝,嘉玲豪氣表示:「就算我着黑白佢都照攞o架啦。(睇好邊個?)佢對手好強,不過我梗係偏心o架啦。」談到偉仔正在放假,會否 陪對方出埠散心時,嘉玲即嬌嗔答:「睇佢想點囉。」馬詩慧與囡囡王曼喜以母女露背裝現身,為金像獎紅地氈添上新鮮感。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b5.jpg
 黃婉曼波濤洶湧,卻被評沒有美感。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b6.jpg
  鄭中基與太太余思敏獲伯爵贊助逾五百萬的首飾及腕錶,當中余思敏的鑽石手錶最名貴價$1,748,000。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130414/photo/0414-00282-001b7.jpg
 馬詩慧及王曼喜    
兩個都over咗,佢哋刻意營造孖公仔,但反而大家拖累大家,馬詩慧應該着番自己年紀嘅款式,阿女咁青春,可以着啲鮮色嘅。

 江若琳險跪低
「升呢」當候選影后的江若琳盛裝而至,以Elie Saab晚裝、腳踏7吋高跟鞋配以1200萬港元的英皇珠寶上陣,盡顯貴氣。一再強調入圍而達成自己目標的她,卻忽然失魂落樓梯時差錯腳,幸而旁邊有猛男 出手相助,未致出醜人前,事後她搞笑謂:「平時都冇穿過咁高嘅鞋,好彩身手好啫。」而鄭中基與太太余思敏則獲伯爵贊助逾500萬的首飾及腕錶登場。不過以 一貫西裝Look現身的劉青雲最終「意外」成為「最佳衣着」得主,獲Piaget伯爵珠寶送出18K袖口鈕作獎品,事後他打趣指這個獎最難得,皆因對手太 多。

周秀娜
舒淇曾經着差唔多款嘅,但周秀娜着上身即輸晒,佢個人比較黑同乾,唔應該着呢啲灰綠色,而且件衫着到離晒罩,件衫包唔晒個胸,好肉酸,好失望。

江若琳
冇乜睇頭,貼身通花喱士拖尾,要身材高挑嘅人先着得好,但佢好瘦冇乜肉地,又唔高,carry唔到條裙。

黃婉曼
佢嘅膚色好白好靚,唔應該再着肉色裙,搞到好肉地,感覺只係一舊肉,而且件裙好似唔啱size,太突出個胸,包得唔靚。

劉嘉玲
雖然好密實,但展現高貴大方的一面,件衫隻色同款都好蝦人着,無咁上下料會着到好老氣同肥,但嘉玲真係好好睇,佢能展現出氣質,啲衫着係佢身上好少會失手。









No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放