April 14, 2013

高海寧踩過界 撈埋司儀


「無綫咪神」高海寧經常出席活動搵真銀,近月更踩入司儀界。她說:「近排多咗好多做晚宴活動嘅司儀,上個月都已經有四單。」司儀與演員工作是兩碼子的事,問可習慣﹖她說:「做司儀對自己都係一個突破,事前要做足工夫,好似記熟啲人名、獎項名,呢啲係唔錯得。」


高海寧透露有次為晚宴擔任司儀,嘉賓熱烈反應令她十分難忘。她說:「嗰次入到場,全場起晒哄歡呼,好似自己開緊演唱會咁。」問會否向司儀界發展?她說:「做娛樂圈各方面都要不斷增值,自己口才唔算好好,可以再加強,就算做唔到周身刀張張利,都要做一個全能藝人。」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130412/photo/0412-00282-044b2.jpg
高海寧工作不斷,豬籠入水。

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放