April 18, 2013

秋生搶先慶功搵生意


英皇電影《一九四二》榮獲金像獎「最佳兩岸華語電影」,而成龍與何鈞亦憑《十二生肖》奪得「最佳動作設計獎」,前晚英皇於頒獎禮後拉大隊慶功,第一個到場 的黃秋生笑言:「我成日出席英皇活動,唔只係為聯誼而嚟,我當係開會,嚟傾生意。」秋生曾得過兩屆金像影帝,今次梁家輝四度奪獎,亦是由他負責頒獎:「我 攞獎唔夠佢多,佢梗係前輩,我好尊重佢,係台上有恭喜佢。」
至於古巨基直言開心有歌曲入圍角逐「最佳原創電影歌曲」,最終敗給張學友,亦無失落感覺,能參與盛事,與電影前輩濟濟一堂已經覺得好榮幸。他透露年中在新電影中飾演警員,是繼《熱血最強》後再度演警察角色,近日更積極健身,會於月底的美國演唱會上,展示操肌成果。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130415/photo/0415-00282-007b2.jpg
 古巨基敗給學友並無怨言。


 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130415/photo/0415-00282-007b3.jpg
  成龍、何鈞(左)奪獎,張藍心性感到賀。
 

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放