April 16, 2013

梁寶琪轉型揸槍戀熟男


梁寶琪(Crystal)憑標致五官與甜美笑容,一直都是beauty界寵兒,對於入行多年才轉戰陌生的電視圈,她說:「其實我有做開舞台劇同司儀工作, 早排簽咗香港電視,想有多啲唔同嘅嘗試。公司安排我喺新劇《警界線》度演個心地善良嘅女賊,仲會暗戀林嘉華,我個樣一直畀人好斯文嘅感覺,其實私下嘅我好 動又鍾意玩!」


http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130413/photo/0413-00282-076b2.jpg
Crystal大讚智叔(右)同華哥好照顧後輩。

Crystal為了演好這個雙槍女賊的角色,獲公司安排上堂學揸槍,她透露:「合作過程中令我覺得台前幕後都好專業同認真。(暗戀年紀大你一截嘅林嘉華, 難唔難演?)演起上嚟唔會有問題,因為現實中嘅我都鍾意成熟型男士,況且智叔(廖啟智)同嘉華哥,都好照顧我哋班後輩。我好期待新劇快啲播出,好想聽吓觀 眾嘅評語。」

【Profile】
梁寶琪(Crystal)
生日:8月13日
身高:160cm
學歷:香港大學翻譯系

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放