April 3, 2013

雪兒小狗當 BB 未諗做媽咪


久未露面的雪兒曾任台版《流星花園2》女主角而廣為人熟悉,她日前由新加坡回港出席活動,透露已婚3年,但雪兒笑言二人仍處於熱戀期,亦未有生BB計劃,因她要照顧家中的三頭小狗!
曾是人氣女星的雪兒自3年前結婚後,便定居新加坡,她解釋當時並非息影,只是跟隨老公生活而已。原來她跟另一半相識了9至10年,繼而拍拖4、5年,之後 才決定結婚。提到二人識於微時,雪兒即笑言並不是大家想像般浪漫:「我哋都唔係好浪漫,但好了解對方,大家都好鍾意Travel,可以一齊去經歷。」問到 求婚過程?她笑指老公不是拍戲,故求婚時並沒有誇張舉動,只是拿着戒指,很認真地說要跟她結婚。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130402/photo/0402-00282-070b2.jpg
三年前嫁人的雪兒,婚後定居新加坡。


http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130402/photo/0402-00282-070b3.jpg
雪兒在港時也會與丈夫拍拖出席活動。(資料圖片)

爆母親暗催生
雖然已婚3年,不過雪兒甜絲絲表示與老公仍處於熱戀階段:「唔係老夫老妻,仲係好新鮮,好fall in love!(咁有冇生育計劃?)暫時未有,老公成日飛嚟飛去,我又跟住佢,生咗BB邊個照顧?(你媽咪有冇催你?)佢有時會話親戚啲BB好得意囉。」加上 她現時跟母親同住,家中又養了三頭小狗,她直言狗仔已是她的BB。

想拍動作喜劇
提到對現今香港娛樂圈的睇法,雪兒自有一番見解:「其實娛樂圈係always變緊,見到多咗中國artist出嚟,(好多女仔賣弄性感?)一啲啲啦,又唔 係全部。(風氣唔好?)唔係唔好,只係唔合適我。」她又謂若然復出拍戲,老公也不會阻止,現時最想演繹一些開心角色:「做番自己囉,我想拍笑片,例如動作 喜劇。」問到如果拍打戲受傷,老公可會心痛?她即哈哈大笑說:「唔會嘅,哈哈,都會好番o架啦,right?我抱屋企嗰三隻狗玩,有時畀佢哋抓到,或是舔 得我多,我都會敏感,甚至腫晒,老公都無嘢,佢慣咗我『受傷』。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放