April 8, 2013

曾建怡堅持理想 3 歲定志向


無綫藝員曾建怡(Elaine)雖然在2013年度香港小姐選舉中20強止步,但因為外表討好兼形象入屋,獲無綫睇中簽約做藝人,即時擔任《環遊世界明星 賽》其中一位Star Ladies。隨後因表現良好,陸續擔任無綫J2台節目《安樂窩》主持,以及參演《情逆三世緣》及《瘋狂歷史補習社》等劇集及節目,期間更獲廣告商睇中邀 任廣告模特兒。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130406/photo/0406-00282-076b2.jpg
Elaine(中)一直有參與舞台劇的演出。


憑着入行前的舞台劇經驗,相信演戲對Elaine來說毫無難度,相信日後會有更多機會發揮。
2007年開始做兼職模特兒的Elaine透露其實她由細到大都想入娛樂圈:「我3歲讀幼稚園時喺聖誕聯歡會表演,之後好鍾意,不過我爹哋媽咪一直都好反 對,直至我未入TVB之前佢哋都仲問緊我可唔可以搵份正常啲嘅工做。」幸好最終Elaine都堅持理想,相信很快Elaine便能成為TVB的上位小花。

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130406/photo/0406-00282-076b3.jpg

 Profile
姓名:曾建怡(Elaine)
年齡:25       
三圍:32、23、33
演出經驗:
主持:J2節目《安樂窩》
劇集:《情逆三世緣》、《瘋狂歷史補習社》、《衝上雲霄ll》
廣告:《地捫巴西莓藍莓汁》、《富通保險》

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放