March 23, 2013

陳嘉桓 OT 冇錢收


陳嘉桓、林韋辰及筱靖等昨日錄影亞視新節目《星動亞洲》,適逢負責製作亞視前節目《娛樂CIA》的傳訊媒體製作,遭路芙及鄭啟泰等五位主持入稟小額錢債審 裁處,追討欠薪約五十萬。陳嘉桓說:「我入行以來,從未試過收唔到錢,係早排拍戲收唔到OT錢,但成組人都冇,我當攞經驗,冇所謂。」

路芙等五人昨早現身灣仔小額錢債審裁處,據悉,五人與傳訊媒體製作簽訂合約,但工作半年,上月《娛樂CIA》突遭腰斬,惟傳訊媒體只支付約半數合約服務費 用,各人被拖欠約兩至逾十萬元。路芙說:「一路電話追,一路話『老闆搞緊其他數』、『下星期先出到』。」她指眾主持為節目努力,盼討回公道。亞視助理副總 裁(製作)冼偉智回應:「唔係亞視冇畀錢,係IMEG(傳訊媒體)負責製作同請人,同亞視冇關。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放