March 26, 2013

JC 轉攻珠寶 設計訂情戒


快將踏入25歲的「警鐘模」Jessica C. (JC),出道以來憑一對警鐘胸而人氣急升,Jessica坦言喜歡模特兒工作,但深明model並非長遠的工作,故已立志做珠寶設計師,並親自設計訂情戒指送給男友。

4月18日便踏入25歲的混血女模Jessica C.,夾着名模Ana R.師妹之名,以及豐滿身段和甜美樣子而火速走紅,而有無數走秀經驗的Jessica,在踏入25歲之齡希望來個突破,向來喜歡收藏首飾的她,最想當珠寶 設計師,她說:「我講嘢鍾意好大動作,成日都騷到隻手,所以我好鍾意戴戒指同手鏈,同埋近年自己飛好多地方,帶咗畀我好多靈感,而且首飾嘅草圖亦畀時裝容 易畫,加上我哋model經常都會接觸到珠寶首飾,所以我對珠寶設計師工作特別有興趣!」

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130325/photo/0325-00282-070b2.jpg
樣靚身材正的JC大可以自己作首飾的生招牌。


鎖定鷹圖案
Jessica自言最想親自設計一隻訂情戒指送給男友,她甜笑說:「我已經諗定個圖案係鷹,因為佢好鍾意鷹,我自己都覺得鷹嘅戒指好酷!」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130325/photo/0325-00282-070b3.jpg
  JC喜歡珠寶首飾,經常留意不同款式,從中偷師。

 另外,Jessica又笑言閒時愛買首飾,平貴沒有所謂,最重要是款式,近期則愛上設計簡約的首飾,她續說:「設計簡約嘅首飾啱晒我設計入門嘅概念,我要欣賞多啲唔同嘅設計,其實係畀個藉口自己買嘢,哈哈!」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放