March 25, 2013

衛詩雅貪口爽獨吞巨鑽


英皇藝人衛詩雅(Michelle)於7月推出處女作,以深入淺出手法傳授揀鑽石秘笈,得公司全力支持的她獲千萬鑽飾贊助,其中一隻逾160萬的卡裝鑽戒,令Michelle「愛不釋口」含鑽拍照,但她也自覺行為太瘋狂,怕不慎吞下巨鑽落肚就大件事!

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130322/photo/0322-00282-033b2.jpg
眼前大堆瑰寶,衛詩雅偏偏看中逾160萬的鑽戒。


衛詩雅未入行前曾從事珠寶生意,早年已擁有珠寶鑑證師牌照,投身娛樂圈後,對鑽石業依然有着濃厚興趣,閒時會幫朋友及圈中人搜羅又平又靚又保值的鑽石,她 說:「因為太多朋友問我有關揀鑽石嘅事,不如我出本書教大家啦!雖然市面上有好多教揀鑽石嘅書,但嗰啲太深,行外人唔會睇得明,我就出本簡易版,同大家分 享揀鑽心得。」

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130322/photo/0322-00282-033b3.jpg
衛詩雅出尋寶秘笈,事事一絲不苟。

千萬首飾做道具
Michelle的著作當然會加插大量靚女相,日前她便特地到鑽石加工場拍照,還獲英皇借出過千萬珠寶作拍攝之用,包括卡裝鑽戒、如麥提莎大的珍珠套裝及 多套名貴鑽石首飾,當她看見逾160萬的鑽戒時不禁雙眼發光,還一度將鑽戒放入口咬實拍照,她說:「睇到咁靚、咁大粒嘅鑽戒真係好興奮,忍唔住咬住佢影 相,不過影完後先知驚,如果吞咗落肚點算好?」

學術書有捧場客
至於Michelle可會以性感造型登場?她覺得襯鑽飾不宜太性感,但她也會穿大露背裙以示其高雅一面,至於另一部分會到日本取景,屆時會帶備多套設計簡 潔的首飾同行:「日本嗰part似寫真集多啲,我會教大家用簡單嘅首飾襯便裝,等大家知其實鑽飾平時都可以佩戴。(可擔心到書展時被o靚模搶去讀者?)不 擔心!深信讀者群並非全屬『睇肉』一族,有學術性的書也會受歡迎。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放