March 10, 2013

林熹瞳怕戀大眼仔 驚亂倫


藝人林熹瞳(Rachel)既是演員,又是製作公司總監、編劇、剪片師,集多項才華於一身,點止「怪談女」咁簡單?她揀對象偏愛細眼男,因哥哥是大眼仔,若另一半大眼令她有亂倫feel。
一人分飾多角的Rachel,完全沒有荷里活金像巨星阿爾柏仙奴「I need a role!」的煩惱,因為她喜歡為自己開創角色,她說:「我諗藝人兼顧埋幕後工作會係種趨勢,我好怕做死同一類工作,兩年幾前有間製作公司想簽我做藝人, 有次帶埋我去見client,發現我提嘅意見都幾好,無心插柳下,我參與埋公司嘅策劃工作,我覺得比想像中好玩、有挑戰性,令我更有推動力做好每個 project。」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130308/photo/0308-00282-099b2.jpg
 林熹瞳怕戀大眼仔,覺得有亂倫feel。


剪片打天才波
本來Rachel不懂剪片,有次膽粗粗趕條trailer用,便打天才波,她說:「可能我鍾意睇戲,將好多記憶套用落去,睇過嘅人都話好。」另外,她正編寫一個三百集的動漫劇本,黃玉郎睇過初稿,不信她是初哥,還照付熟手編劇的酬勞給她。
身兼多職,Rachel會否無暇談戀愛?她說:「咁我又唔係忙到冇時間剩,如果有拖都會拍,可惜仲係約會階段,仲等緊真命天子。我鍾意有才華、專一、幽默 嘅男士,最特別嘅係要眼仔細細,因為我阿哥對眼好大,我唔想第時男友眼大大,我驚會有種亂倫嘅錯覺,不過只要有頭兩個條件,我都好滿足。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放