March 16, 2013

張曦雯玩即興愈講愈順


上屆「華姐」冠軍張曦雯最近與無綫簽下經理人合約,獲安排主持明珠台節目,事前相當努力「溫書」的張曦雯效果反而麻麻,後來索性臨場打「天才波」,拍攝反而更自然順暢。
剛卸任的「華姐」冠軍張曦雯最近簽下無綫經理人合約,下定決心留港發展,原來未簽約前她確實心大心細,去了美國修讀演藝課程三個月,返港後機緣巧合拍攝了 一部短片式實驗電影,還奪得了獎項,才令她下定決心加入娛樂圈,她說:「自己都考慮咗好耐,細個想做模特兒,但係父母其實都唔鍾意,今次同佢哋商量,佢哋 都覺得我已經入咗行,覺得做藝人發展機會大過做模特兒,依家都支持我入行。」

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130315/photo/0315-00282-085b2.jpg
陳豪是張曦雯眼中的高大威猛壯男。


打天才波
現年二十二歲的張曦雯最近獲安排主持明珠台節目《港生活‧港享受》,拍攝數輯後她發覺打「天才波」最好,她笑說:「之前好唔慣,收稿後用好多時間去記,反 而到拍嘅時候就唔記得,後來搵到個竅門,之前反而唔溫書,去到拍先至睇,記得大概意思,用自己嘅方法去表達,效果出嚟仲好。」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130315/photo/0315-00282-085b3.jpg
身高5呎9的張曦雯,拍在宋熙年身旁,明顯高人一等。

 希望矮啲
身高5呎9的張曦雯拍劇似乎沒有6呎高的對手也難以配襯,她笑說:「以前做模特兒就覺得自己唔夠高,依家做演員就想自己矮啲,其實我覺得身高都唔係太大問題,陳豪都好高大威猛呀,同埋最緊要睇題材啫。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放