March 23, 2013

任達華自封空中最強單挑甄子丹


影帝任達華和宇宙最強甄子丹近日馬不停蹄拍攝電影《3D冰封俠》,在戲中二人有連場打鬥場面,但華哥指自己已為惡鬥練到手瓜起(月展),更自稱「空中最強」,完全唔怕唔夠打!今次最強對最強,必定有一番龍爭虎鬥!

任達華、甄子丹、莊思敏、雨僑、內地藝人黃聖依及王寶強等昨日在舊機場搭建而成的假青馬大橋,為電影《3D冰封俠》拍攝追逐戲,華哥會揸電影公司向張智霖友情借出的黑色「辣牛」林寶堅尼,不過宇宙最強的丹爺都唔輸蝕,一樣有白馬任騎。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130322/photo/0322-00282-013b2.jpg
莊思敏及黃聖依穿上華麗服裝現身。


預早買保險
在戲中,華哥和丹爺會有連場打鬥,而重頭戲更會出動三架直昇機,由飾演警察的華哥在空中追捕騎着白馬的丹爺。擁有宇宙最強稱號的丹爺並非浪得虛名,但華哥 卻冇有怕,還搞笑謂:「因為要同子丹打,我依家練到有腹肌同手瓜起(月展)!(夠唔夠打?)有場我會喺直昇機上面,我係『空中最強』,可惜冇水底戲,如果 唔係我就係『水中最強』!」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130322/photo/0322-00282-013b3.jpg
  黃聖依

華哥又透露,在戲中經常有持槍場面,他笑言:「我諗全宇宙都覺得我揸槍最型!」即使自誇空中最強,但華哥指已為空中追捕戲買足保險。

籲政府支持
丹爺謂,其實早在大半年前已向政府申請在青馬大橋實境拍攝,但遲遲未獲批准,他呼籲政府多多支持電影拍攝,並說:「電影嘅推廣效果有時比旅遊宣傳片更好!」丹爺又指要盡快拍畢香港的戲份,趕及下月初到長白山拍攝雪景:「如果今年拍唔到(雪景)就要等下年!」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放