March 17, 2013

周秀娜夠資格教做生意


周秀娜(Chrissie)昨日到科技大學為創業講座擔任嘉賓,她表示會分享如何利用小成本做大生意的心得。上年升呢做內衣生意老闆的Chrissie表 示,現在每個月的銷量都穩步上揚:「因為香港租金好貴,所以我依家淨係做網上,不過我好有信心,半年前投資咗七位數字,回咗嘅本我都放番落去投資。(開 舖?)其他地方都想,不過香港有陳列室已經夠。」
提到Chrissie三年前去大學講talk被全城圍插無資格,問今次怕不怕歷史重演?她說:「唔擔心,當時係Model身份,今日係生意人身份,但做生 意嘅嘢,好難預計得失,冇必勝嘅方程式,我今次都係分享自己過往嘅經驗。(升呢生意人,吐氣揚眉?)冇升呢,不過都開心,只不過上次比較學術性,自己唔係 好熟。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放