March 10, 2013

鄧佩儀張名雅勢爭馬國明


早前舉行的《2013國際中華小姐競選》順利誕生,冠軍由溫哥華的鄧佩儀奪得、亞軍是吉隆坡的陳楚寰、季軍則是香港代表張名雅,三位佳麗雖然來自五湖四海,但(目及)仔眼光卻一致,齊齊冧爆近期炒得火熱的「筍盤」馬國明,馬國明似乎又多了幾位「候選佳麗」。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130308/photo/0308-00282-037b2.jpg
乖仔馬國明成為圈中「筍盤」!


近期「筍盤」馬國明的「候選佳麗」愈來愈多,除了吸引到張名雅在決賽當晚公然向擔任評判的他「示愛」,原來冠軍鄧佩儀和亞軍陳楚寰同樣也「冧爆」馬國明,有意向「筍盤」入市!

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130308/photo/0308-00282-037b3.jpg
在溫哥華讀大學三年班的鄧佩儀只有20歲,坦言未拍過拖。

鄧佩儀坦言因劇集《On Call 36小時》而喜歡馬國明,欣賞他的演技及劇中專業形象,問她揀男朋友會否要似馬國明?只有20歲的她笑說:「以前唔想分心學業,所以未拍過拖,揀男朋友都 唔會着重外表。」鄧佩儀還在溫哥華修讀大學三年班,尚有一年多才畢業,故當選後要回溫哥華與父母及學校商量,才決定會否來港發展:「自己鍾意讀書嘅,但係 經過今次參加選美都好享受演藝訓練過程,要再好好考慮。」

 http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130308/photo/0308-00282-037b4.jpg
 張名雅對於自己未能奪冠不會失望。

 陳楚寰挑戰做打女
陳楚寰也欣賞馬國明的才華及為人友善,問她可希望與對方拍劇合作?陳楚寰說:「希望!自己想做有挑戰性嘅角色,或者拍動作片。」她藉今次選美認識到很多朋友,又與佳麗一起吃「臭名遠播」的臭豆腐,她笑謂難忍臭豆腐的味道,惟鄧佩儀則吃得津津有味。
張名雅在華姐決賽夜當面向馬國明「示愛」成為熱話,原來馬國明是張名雅的大學師兄,她說:「其實我唔係表白,只係好欣賞佢嘅英俊瀟灑,只係以fans心 態,其實馬國明係我UBC以前嘅師兄,聽講佢以前喺大學做話劇。」港姐冠軍張名雅「華姐」只得季軍,她說:「唔會失望,其實入到Top 5已經好開心,華姐個個都係冠軍級,比港姐難好多,之前自己綵排都扭傷腳,練舞都痛到想喊,所以滿意成績。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放