March 14, 2013

蔣怡愛情長跑 13 年有嫁期


模界今年又有喜訊!蔣怡與男友翁狄森自2000年開始拍拖,終於結束13年的愛情長跑,於上周一(4日)正式遞交擬結婚通知書。不過,最搞笑是翁狄森說今次遞表純粹貪得意,因還未籌備好,婚禮將要往後推,不少模特兒好友獲悉好消息後紛紛送上祝福。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130312/photo/0312-00282-070b2.jpg
蔣怡與男友翁狄森拍拖13年,上周入紙註冊隨時成家立室。


現年35歲的女藝人蔣怡(CoCo)與42歲的珠寶設計師男友翁狄森(Dickson)拍拖13年,終於開花結果,記者昨日在婚姻註冊處中發現二人的擬結婚通知書,據資料顯示他們於上周一(4日)遞交表格,男方申報為珠寶商人,女方為藝人,而他們的登記住址同為西貢。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130312/photo/0312-00282-070b3.jpg
曾穿過不少婚紗行騷的蔣怡,得到不少同行女模的祝福。

婚禮未搞住
記者致電恭賀Dickson時,他笑言:「今日好多人打畀我,其實我哋向來都有咁嘅計劃。不過仲未搞住婚禮,可能要往後推,因為唔想太趕,嗰日只係貪得 意,好多嘢未籌備同準備好。(點解會突然交表?)嗰日有啲律師朋友叫我哋交表,我哋咪貪得意交表囉!不過我哋向來都有呢個準備。(你話貪得意,女友會唔會 唔開心?)唔會,總之有好消息會通知大家。(點解當日咁即興?)冇呀,日日都咁開心。」二人向來熱愛大自然,Dickson稱婚禮會從這方面構思。

同行送祝福
CoCo則透過經理人公司回應:「CoCo有通知公司,知道佢已經交咗表,幾時結婚及安排要再了解。其實佢哋咁多年一直有籌備,只係近排想實行。」CoCo今日將飛大陸工作,趁結婚前努力搵錢。模特兒出身的CoCo,淡出模界後轉型為藝人向台灣發展,近年甚少在港露面。
一班模特兒好友包括琦琦、姚書軼、陳嘉容、周汶錡及馬詩慧等知道他倆結婚的消息都大感高興,指兩人拍拖多年非常合襯,早已視他們為夫婦。琦琦說:「我相信 Dickson一定會設計一套好特別嘅珠寶畀(未來)老婆戴。」陳嘉容則向二人催生:「希望佢哋快啲生個超高嘅BB出嚟。」馬詩慧向他們授予夫妻相處之 道:「夫妻相處好在乎彼此性格,好難有一條方程式,總之最重要係大家互相信任同包容。」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放