February 24, 2013

智雯冇晒桃花 工作填空虛


已過了幾個單身情人節的黃智雯,湊巧於工作度過特別日子,可謂別具意義。年幼時的智雯異性緣旺盛,即使戴上厚厚的眼鏡,但仍成為不少男同學仔仰慕對象,不過她自卑心作祟多番逃避,故伊人笑言往後日子要努力,吸納多一點異性眼光!

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130222/photo/0222-00282-050b2.jpg
沒有情人的黃智雯,女扮男裝與自己碰杯預祝元宵佳節。


無綫小花黃智雯去年大豐收,於年尾一箭雙鵰連奪兩個獎項,為事業展開另一個里程碑,劇集一部接一部,發展相當順利。不過愛情方面,自結束上一段感情後,智雯一直單身多年,雖然沒有愛情滋潤,但伊人未見半點愁容,因工作上得到的滿足感,填補了心靈上的缺憾。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20130222/photo/0222-00282-050b3.jpg
黃智雯去年底奪得「飛躍進步女藝員」獎,證明努力沒有白費。

多毛毛外形老土
聖誕節、情人節等浪漫日子,對智雯來說與平日無異,因該些日子幾乎於工作中度過。問是否不追求浪漫?她笑謂:「咁又唔係,其實浪漫可以好簡單,兩個人一齊 煮嘢食,傾吓偈都得,享受過程嘛!以前細個會整蛋糕同朱古力畀男仔,又試過自製卡,都幾Sweeto架!呢啲嘢好多女仔都會做,係一個難忘回憶。」

原來年幼時的智雯異性緣不俗,試過有男同學仔於圖書館傳紙仔給她自我介紹,亦有人透過同學「搭路」認識她,令智雯不懂反應。她笑謂:「因為家族遺傳,我好 細個已經戴好厚嘅眼鏡,手腳又多毛毛,成個毛孩咁,個樣都幾薯o架!(有冇識到一、兩個?)當然冇啦!因為覺得自己唔靚,邊有人鍾意o架!所以冇理會到, 哈哈!」

拍拖貴精不貴多
可能當年耗盡了桃花運,故長大後的智雯拍拖次數不多,幸而伊人性格夠樂天,笑言貴精不貴多。她謂:「緣分上天自有安排,急唔嚟。人愈大愈覺得心靈上溝通緊要過一切,畀你靚仔又有錢又點,可能係一個花心男呢!」

No comments:

Post a Comment

Follow by Email

随机乱放