February 26, 2011

廖祉甯傻更更亂噏當幽默

廖祉甯(Barbie姐)一向形象予人「寸寸貢」,又或是金句一籮籮。早前Barbie姐接受專訪時為金句解畫,她自言是一個有理想及幽默感的人,只是不懂表達,才令人以為她無厘頭。

Barbie姐日前穿上泳裝接受訪問,雖然當日天氣頗為寒冷,但她依然穿上三點式拍照。就算地下很髒,她亦毫無怨言跪地擺甫士,沒有半點埋怨,工作之認真,與她早前的「寸嘴」判若兩人。

驚失控搣大髀

Barbie姐表示:「娛圈係娛樂大眾嘅地方,好多事我都想以幽默一啲嘅方式去講、去回應。好似我參選亞姐嘅時候,記者見到我大腿有啲瘀痕,其實係我嗰時 面對好多壓力,有啲嘢令我覺得好唔公平,令我覺得好難受,但我又唔可以講出嚟,只好自己喺枱底搣大髀嚟控制自己情緒,等自己唔好衝動。但呢個事實,喺當時 根本冇可能講出嚟,惟有諗啲自己以為好幽默嘅答案答咗佢,點知出嚟嘅效果,只有自己覺得幽默,其他人覺得無厘頭,呢樣嘢我會好好檢討。」

夢想搞棟篤笑

最近簽了新經理人的Barbie姐希望 在娛圈發展,問到有甚麼目標?她謂:「我知呢個目標離我好遠好遠,但我覺得人總要設一啲好遠嘅目標先會有進步。我入娛樂圈嘅目標,就係想舉行一場萬人空巷 嘅棟篤笑,因為我好想將開心帶畀觀眾,我一向好鍾意許冠文同黃子華,若果有機會同佢哋合作,真係好開心,我睇過佢哋好多作品。」


廖祉甯無懼天氣嚴寒,穿上三點式大晒火辣身材。



自認幽默的廖祉甯希望開棟篤笑。


廖祉甯承諾以後會慎言,撇甩「寸嘴」稱號。

No comments:

Post a Comment

Follow by Email